luni, 23 aprilie 2012

11 Aprilie - Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului şi schimbarea calendarului

În anul 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a convocat un Sinod bisericesc unde a recomandat înlocuirea calendarului iulian cu cel grigorian. La Sinod a luat parte şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica fiind şi unul dintre cei mai mari luptători pentru păstrarea adevăratei credinţe. S'a opus categoric acestei inovaţii şi părăsind sala a spus: ,,Eu, cu cei fărădelege nu mă voi socoti”. Astfel nu s'a reuşit atunci introducerea calendarului papal, introducere impusă de francmasoni.
Deci văzând că ierarhii se opun, s'a recurs la o altă tactică mult mai eficientă, impunându'se adoptarea unui decret care stabilea că toţi arhiereii trebuiau să aibă o licenţă în teologie, căpătată în străinătate. În felul acesta a fost trimis şi Miron Cristea, viitorul Mitropolit primat şi ulterior Patriarh al României, să studieze la Universitatea protestantă de la Budapesta, iar viitorul Mitropolit al Moldovei, Pimen Georgescu, la Paris. Aşa au fost pregătiţi toţi candidaţii la principalele scaune episcopale din ţară şi aşa se pregătesc şi acum; de aceea, b.o.r. este condus astăzi de oameni catolicizaţi şi protestantizaţi, fără să aibă în ei duh ortodox.

7 comentarii:

  1. Hristos a inviat!
    Dragi frati ortodoxi de ce trebuie sa ne sicanam asa ,suntem madulare ale aceluias Trup chiar daca unii sunt gat,maini ,picioare etc.avem aceiasi dogma ,aceiasi credinta ,acelas botez, vad din cele scrise si din comentariile de aici ca nu facem altceva decat sa dezbinam si parca sa gandim ca niste sectanti care spun ca :,,la mine este adevarul".Stim cu toti ca Adevarul este Biserica Ortodoxa indiferent ca este ea pe nou sau pe vechi ,ca slujeste in alta limba fie ea romaneasca ,greaca ,bulgara ,sarba ,rusa etc.cred ca Dumnezeu care este Pace si Liniste ne vrea frati ,cuminti, e adevarat nu ingaduind pacatul dar nici tulburandu-ne peste masura cu greselile si pacatele altora fie ei episcopi ,mitropoliti ,patriarhi cred ca fiecare va da raspuns personal in Fata lui Dumnezeu ptr.pacatele lor.Mai cred ca Dumnezeu ptr. pacatele si greselile unora dintre slujitori NU retrage Harul Sau de la oameni si am facut o comparatie:,,sa bagam o sarma gasita pe drum ,rupta si ruginita intr-o priza ,trece curentul prin ea ?DA .Asa cred ca este si cu Harul in B.O."
    vA URMA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta
      Si sa te ajute si pe dumneata Domnul, ca nu prea te vad ca frate. Vezi matale, ca frate trebuie sa avem aceeasi parinti. Arata-mi si mie vre-o spusa din canoane sfintilor parinti cu sarma ruginita, si te-oi numi frate...Iar de nu gasesti asa ceva scornire - mai mult din imaginatzii ruginite - te rog mai lasa lozinca asta si comentariile dumitale eronate si lipsite de Duhul; ca eu personal is satul de confuziile astea ecumeniste gasite pe toate gardurile de grajduri papistase.
      Cam asta am de spus la ''va urma'' ul dumitale. Dumnezeu cu tine omule si ia de te lumineaza, asta da VA URMA de la mine, balbaitul.
      Cu drag domnule anonim

      Ștergere
  2. pentru balbait: vezi ca esti si schiop, si orb... d'aia mergi stramb, gresesti poteca. va urma...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mersul meu dupa'a sfintilor parinti poteca, e stramb in viziunile dumneavoastra, oi schiopata si eu in ale lui Nicodim Aghioritul vederi lasandu-va dumneavoastra calea lata catre unde vedeti cu ochii.
      M-as fi bucurat daca a-ti fi raspuns din ale sfintilor nu din ale dumneavoastra insulte evazive.
      Va gasesc copil la minte de a mai purta o discutie decenta domnule anonimescu.
      Va las cu drag nadajduind in mai bine.

      Ștergere
  3. continuare...
    ,,Dupa Sfantul Ciprian, eficacitatea rugaciunilor sau a cererilor catre Dumnezeu este conditionata de unitate. Cineva poate fi sigur ca obtine de la Dumnezeu ceea ce cere, cand ramane in unitate; unitatea si dragostea sunt absolut necesare pentru ca rugaciunile noastre sa fie eficiente. Rugaciunea unui numar mic de persoane, unite prin legatura iubirii, este mult mai puternica decat cea a unei multimi discordante. Pacatul schismei sau al lipsei de unitate nu poate fi sters nici chiar atunci cand cineva suporta martiriul."

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru primul Anonim de mai sus.
    Cum să fim mădulare ale aceluiaşţi trup, dacă Teofan al Moldovei a spus că pe altarul catolicilor se află acelaşi Hristos ca şi pe altarul ortodocşilor? Cum să avem aceeaşi dogmă când Teoctist spunea că Credeul, cu Filioque şi fără Filioque exprimă acelaqşi adevăr? Cum să avem aceeaşi credinţă când Irineu al Olteniei mărturiseşte existenţa mai multor dumnezei? (A afirmat că rugăciunile ecumenice nu sunt vătămătoare pentru ortodocşi, deoarece fiecare se roagă la dumnezeul lui.) Cum să avem acelaşi botez când preamarii voştri recunosc botezul tuturor ereticilor şi chiar ei botează precum ereticii? Dumnezeu este Pace şi Iubire, dar mai înainte de toate este ADEVĂR; de aceea, spune Sfântul Teofilact al Bulgariei, urăşte pacea şi iubirea care nu sunt în Adevăr. Cum să fie Ortodoxă biserica pe nou, atâta timp cât calendarul nou a fost anatematisit şi respins de 13 Sinoade Panortodoxe sau Locale, atâta timp cât nu mai botează ortodox, atâta timp cât recunoaşte existenţa mai multor biserici ale lui Hristos? Şi acestea sunt doar câteva exemple, şi numai din România; nu mai zic de celelalte ţări, unde e cu adevărat un iad; bineînţeles ortodox. Numai un întunecat la minte poate crede că acolo unde se fac compromisuri în materie de credinţă, mai poate fi Harul Preasfântului Duh.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai bine şchiop şi orb şi bâlbâit şi mântuit, decât ecumenist şi în gheena focului.

    RăspundețiȘtergere