luni, 20 mai 2013

8 Mai - Mana de pe Mormântul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul și musulmanii







«Văzând lumina cea fără de ani care a strălucit întru întunericul lumii și amestecându-te cu dânsa prin dragoste și luminător creștinătății făcându-te, neamurile păgânilor cele de multe seminții, cu lumina cuvântării de Dumnezeu Ioane le-ai luminat».
Canonul Sfântului, primul Tropar, Peasna a 5-a, 8 Mai



«Cărbunele dumnezeiescului foc mai înainte l-a văzut Isaia cu închipuire, și curățindu-și buzele s-a învrednicit proorociei, iar tu te-ai arătat rezemător pre pieptul Cuvântului lui Dumnezeu, Celui ce S-a întrupat, fericite Ioane.»
Canonul Sfântului, primul Tropar, Peasna a 6-a, 8 Mai











În Efes, la Mormântului Sfântului Apostol Ioan, în toți anii pe data de 8 Mai ieșea prin dumnezeiească minune un praf alb care vindeca tot felul de boale și pe care creștinii îl numeau mană. De aceea, Împăratul Iustinian a înălțat pe acel loc o mare și impunătoare Biserică. Odata cu declinul orasului Efes si dupa atacurile arabe, biserica a fost grav deteriorate, iar în anul 1330 a fost transformata in moschee. De atunci, a încetat și Sfântul de a-și mai arăta darul său prin ivirea acelei mane. Și aceasta este doar una din miile de pângăriciuni făcute de musulmani, bisericilor creștinești. Iar mai marii «ortodocși», de parcă nici n-ar ști de nenumărații creștini uciși de mahomedani, de groaznicele chinuri și siluiri spurcate suferite de creștini și în special de tineri de-a lungul timpului din partea agarenilor, de amarele robii și de jugul greu pus de arabi și de turci teritoriilor creștine și de hulele acelora la adresa Sfintei noastre Credințe, dau cartea Coranul ca dar și binecuvântare.

În Octombrie 2009 patriarhul Constantinopolului Vartolomeu aflându-se în Atlanta, a făcut cadou un Coran președintelui Coca Cola pe care l-a numit «Sfântul Coran» și dumnezeiasca carte a «fraților noștri musulmani». În cuvântul său a spus soților Kent următoarele: «Stimabili Muhtar și Dafni Kent… Iubite prieten Muhtar… cunoaștemcă încercările eroice ale părinților dumneavoastră,  datorită evreilor,  în perioada celui de al Dilea Război Mondial, nu se bazau pe vreo concepție laică religioasă, ci pe visul sferic al dragostei și al prețuirii ficărei vieți omenești… Am o mică amintire. Mică și importantă. Amintire pentru Dafni și pentru Muxtar. Aceasta este Sfântul Coran. Dumnezeiasca carte a fraților noștri musulmani».

Puține zile mai târziu, patriarhul a dăruit iarși un Coran ca "dar" președintelui Comitetului Musulmanic al Caucazului Allahshukur Pasha-zade la aniversarea a 60 de ani. Coranul s-a dat Șeihului în fața reprezentanților bisericilor ortodoxe locale, la o «cinstită slujbă» săvârșită în palatal Gulistan din Baku.
Pe 18 Aprilie 2012 a fost rândul patriarhului Ierusalimului să dea Coranuri: Principelui Iordaniei Emir Gazi și Muftiului Egiptului Ali Tzumasi Tzamak.

Și aceasta o fac patriarhii ortodocși pentru că, spun luminățiile lor, suntem în epoca «dragostei».

Pe partea cealaltă, această tactică a «dragostei» nu se vede că este împărtășită și de frații noștri musulmani; ca o antiteză, nu vei găsi nicăieri vreun imam care să facă cadou Noul Testament le un preot creștin. Ba din contă, la librăriile publice din lume, dacă se întâmplă să lucreze ca librar un musulma și un client cere o Biblie, acesta îl roagă pe cumpărător să și-o ia singur din raft, ca el să nu se spurce punând mâna pe ea.

Între altele, și Sfântul Ioan Damaschin srie despre Coran în cartea sa «Pentru eresuri», cap. 101, stihurile 38-39, traducerea greacă: «Și scriind (Moameth) multe alte minunății de acestea în această scriere (în Coran), care este de râs, se laudă că aceasta i-a venit de la Dumnezeu!»

Acum să gândească fiecare: dacă Coranul batjocorește și neagă Dumnezeirea Domnului Iisus Hristos, iar patriarhii «ortodocși» îl au de sfânt și dumnezeiesc și îl dau cadou, mai sunt ei ortodocși? Mai au ei duhul lui Hristos? Mai au ei Darul Sfântului Duh sau joacă teatru?

5 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=uZkZ2qZmS28

    Ne este tare doooorrrrrrrrr de aceste cantarii si de aceste vocii ingeresti.Unde v-ati ascuns ?de ce nu ne mai bucurati cu cantarile voastre ?unde este dragostea cu care ne primeati ? unde sunteti parinte drag si surori scumpe ?????

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta
    In muntele Taborului lumina a stralucit ca pana si faptura s-a bucurat, iara Sf Petru chiar se incredintare in sinea lui ca nimic nu ne mai trebuieste spre a mai cauta, Domnul este aici si imparatia Lui iata ca s-a aratat, dece nu sa ne facem acum o coliba Doamne si sa ramanem cu Tine?! Sfantul Petru astfel fu primul ce striga :
    "Osana, bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului" asta inainte de strigatul pruncilor din Ierusalim.
    Iubitilor, "Taborul si Ermonul se vor bucura" canta psalmistul si uitati cum sfintii apostoli, Petru cel ce tine temelia credintei prin minunata lui marturisire a dumnezeirii lui Hristos si odata cu Ioan si Iacov numiti si fii tunetului credintei , ca cei ce au facut cunoscut ca de tunet rasunator aceasta bunavestire, aceasta minunata apropiere si impacare a cerului si pamantului in Persoana dumnezeiasca a Fiului Lui Dumnezeu - uitati deci cum dansii ne vestesc si astazi ca Domnul
    daruieste lumina harului indumnezeitor ca trezire a celor ce stau intru intuneric, incurajandu-i sa paseasca spre viata crestineasca si initierea in taina Sfintei Biserici.
    .....Dar aceasta taina se patrunde in a intelege ca locasul Imparatului ( Basileului--de unde vine si termenul de Basilica) este fara dar si poate, Sfanta si apostoleasca
    Lui Biserica.
    Astazi se praznuieste in Sfanta Biserica Duminica dinainte a Schimbarii la Fata a Mantuitorului si s-a citit parabola de la Sfantul Evanghelist Matei, a saturarii celor cinci mii de barbati si a strangerii celor douasprezece cosuri de cele ce au ramas de la aceasta minune. Fratilor, oare nu cu intelepciune au asezat sfintii parinti aceasta parabola astazi cand cu adevarat se spune ca din mana apostolilor s-a adus plinatatea hranirii, Saturand multimea? Oare nu doisprazece cosuri au ramas?
    Oare nu pescari de oameni i-a pus pe ucenicii Lui in lume? Oare nu este aceasta petrecuta in lucrarea harica a Luminii Taborice, astazi si vazuta si saturand pantecul cel duhovnicesc, adeveritu-sa?
    Iubitilor, Sfantului Ilie in vant subtire i s-a arata Domnul, si noi tot astfel trebuie sa rasuflam in hrana vietuirii duhovnicesti, ca uite si aflandu-ne in postul Sfintei Marii ne subtiem si trupul ca sa ajungem la aceasta intelegere. Sa nu fim ca aceia ce dupa saturarea pantecului, inselati de aceasta trecatoare odihna a stomacului sa ni-l dorim pe Domnul numai ca stapan al acestei lumi, caci vom sfarsi ca iude oarbe si robiti sub cele cinci simtiri flamande, asa cum David zice " groapa deschisa
    grumazul lor, cu limbile lor vicleneau" . Si iarasi ca blandul Moisi sa umblam,ce dupa indoita postire s-a apropiat cu frica de munte unde a capatat legea cea veche.
    Dragi crestini, avem exemplu de randuiala mantuitoare la inaintasii nostrii, ravna lui Ilie ce dupa 40 de zile de post ivrednicitu-s'a de apropierea cu Domnul;
    lui Moisi de asemeni aceeasi randuiala i s-a pus, si chiar insusi Domnul a intarit postul urmand robilor Lui, ca dupa iesirea din Iordan, Duhul L-a intarit la aceeasi.
    Sa ne incordam puterile si sa ne aducem aminte de fagaduintele primite la sfantul botez unde facutu-ne-am urmatori ai Lui Hristos unindu-ne cu El. Sa cautam ce am pierdut, sa implinim cele poruncite de Dansul ca sa ni-L gasim.
    Cu dragoste de maica sa iubim Adevarul coborat de la Domnul prin dumnezeiasca sa gura, iar de altii sunt neputinciosi in a urma iubirii de aproape, sa ne aratam noi cu inima de maica in apropierea catre dansii, ca macar astfel sa nu ocarasca pe Cel ce ne-a poruncit noua acesta.
    Un post usor va urez voua tuturor adevaratilor inchinatori ai Lui Hristos, iar iubita Lui Maica pururea Fecioara Maria, sa va blagosloveasca pe voi iubitilor crestini,ca si intru ai ei sfanta adormire aduceti aceasta sfanta jertfa a postului.
    Doamne ajuta.


    RăspundețiȘtergere
  3. Sanatate si numai de bine. Am indraznit sa adaug un fragment dintr-un dialog referitor la Numele Lui Dumnezeu considerandu-l potrivit praznicului zilei de astazi. Ma iertati de greselile de scriere din mesajul de ieri.
    Doamne ajuta.
    Draga prietene, adevat este Dumnezeul nostru cel in Treime inchinat si binecuvantat este Numelele Lui, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
    Numele Domnului Dumnezeului meu este mare : Sfant Sfant Sfant Domnul Sabaot plin este Cerul si Pamnatul de slava Ta. Prin urmare Numele Lui este o aluzie directa la Firea Lui, necreata si Atottziitoare, omniprezenta si omniscienta. Aceasta Fire este sin aceeasi masura si la Tatal si la Fiul Si la Duhul.
    Drept urmare la sindul 7 ecumenic s-a poruncit ca in icoana Lui Hristos sa se adauge in aureola sintagma " O ωΝ " ceea ce in traducere inseamna " cel ce Este" ori mai degraba: " existentul" echivalentul ebraic fiind "Iahve".
    Prin urmare, acest "o ωn" este un accept al numelui lui Dumnezeu treimic relatand trasatura fundamentala ori atributul firii intreite, ca este in tot si in toate, le sustine si le da existenta si totodata Creatorul poarta creatia in pronia Sa( pronie=purtare de grija)
    Crestinul, cand cheama numele Lui Dumnezeu, invoca de fiecare data Treimea: "Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fara de Moarte", "PreaSfanta treime...".
    Acum, in ce priveste Numele lui Dumnezeu sper ca sunteti lamurit , dar numele uman, asumat de Dumnezeu Fiul in persoana Sa Dumnezeiasca este cu totul alt ceva. Cercetati icoana si vedeti acolo doua nume... "Iisus Hristos" si "O ω N".
    Astazi de schimbarea la fata a Mantuitorului ne-a lamurit aceasta taina a celor doua naturi prezente in Persoana Sa Dumnezeiasca. Norul , Glasul si Fiul prezent cu trupul asumat pe munte, s-a arata apostolilor pe cat li se putea in puterea ( savaot' tzia) Numelui Sau Dumnezeiesc cel Treimic. Si Ilie cand a omorat proorocii lui Baal , a aruncat trei galetzi de apa in numele Dumnezeului sau pe jertfelnic...
    In concluzie Numele Lui Dumnezeu este Treimea cea de o Fiinta si nedespartita. Iar prin Iisus Hristos intelegem ca Fiul Lui Dumnezeu s-a facut om, impacand omul in insasi Persoana Sa, indumnezeindu-l pe om si ca face parte din Persoana Dumnezeiasca dar ca nu este insasi Peroana Dumnezeiasca. Dumnezeu Fiul cea din Numele Dumnezeiasc( ca sa zic asa), Persoana Fiului este dinainte de veci, dinainte de intrupare.
    Iubite, Dumnezeul cel in treime inchinat sa te pazeasca si sa te lumineze ca sa fii binecuvantat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor Amin.

    RăspundețiȘtergere
  4. la iesirea 20: 24 zice Domul: "...in tot locul unde voi pune pomenirea numelui Meu, acolo voi veni la tine ca sa te binecuvintez." Prin urmare, in toate tainele Bisericii unde a poruncit Domnul sa se sfinteasca omul, este prezenta lucrarea Harica a Dumnezeirii, binecuvantand prin chemarea Numelui lui Dumnezeu. De unde si apologia sfantului Maxim Marturisitorul cu referire ca lumina taborica este ajutatoare. Ceea ce sfinteste si lucreaza este energia necreata ce iese din firea Dumnezeiasca dar nu insasi Firea necreata. Stand in prezenta ( chemarea in duh si adevar) a numelui Dumnezeiesc, ne sfintim in Lumina Taborica ce iese din Domnul, schimband insasi firea noastra, indumnezeindu'ne.

    RăspundețiȘtergere
  5. Referitor la http://www.youtube.com/watch?v=cb4PgVAUp78#t=1082:
    Multi dintre slujitorii bor cred ca nu sunt ecumenisti, dar prin faptul ca raman intr'o sinagoga ecumenista, nu fac decat sa incurajeze poporul de a continua ramanerea in erezie. De fapt acesti slujitori, atata timp cat sunt membri ai bor, nici n'ar trebui sa nu fie de acord cu ecclisiologia bisericii pe care o slujesc. Daca totusi constiinta ii indeamna sa condamne erezia, mai intai trebuie sa iasa din erzie; pana atunci nici conducerea bor nu le face nimic, oricat de mult ar striga ei impotriva Ecumenismului. De ce? pentru ca pozitia putin diferita a acestora, le aduce celorlalti mari favoruri; cu alte cuvinte, isi dau pase ca la fotbal; cine are aspiratii ecumeniste, merge la popii ecumenisti, cine e mai conservator, merge la cei mai zeloti. Dar la nivel manastiresc, la nivel de protopopiate, de eparhii, la nivel de tara, la nivel de patriarhii, la nivel de biserici crestine si in sfarsit la nivel de religii, toti se pomenesc reciproc, se roaga impreuna si se impartasesc impreuna pierzand cu totii harul pana la ultimul antiecumenist incadrat in Ecumenism.
    Si, ca o paranteza, miscarea care a deschis larg portile spre apostazie, a fost schimbarea Pascaliei si a Calendarului: Roma 1582, presiunile asupra Constantinopolului 1582, 1583, 1848, Brest-Litovsk Polonia 1596 si in cele din urma 1924. Oricat am vrea sa ne camuflam, istoria ne arata clar ca e mana catolica. Ca sa fii antiecumenist, trebuie neaparat sa te fii in Biserica cea cu Pascalie si Calendar orthodox. O biserica ecumenista si pe deasupra si cu Pascalie si Calendar papal, nu poate fi Ortodoxa.

    RăspundețiȘtergere